Junioři bojovali, ale na favorizovaný Třinec nestačili. Sezona pro ně končí

Junioři měli před zápasem nůž na krku. Jedině výhra jim mohla prodloužit sezonu. To se ale bohužel nestalo. Oceláři se ujali v první třetině vedení a na začátku druhé zvýšili na 2:0. Ševci korigovali na 1:2 a poté i na 2:3, ale Třinec si vedení vzít nenechal. Berani měli ve třetí třetině tlak, svému soupeři dali pořádně zabrat, ale gól na 2:4 v předposlední minutě je definitivně zlomil. V konečném zúčtování série to znamená prohru 2:4 na zápasy a ukončení sezony. Třinec potvrdil roli favorita.
CF6, út 14.3.2017, ZS Luďka Čajky
Zlín
Oceláři Třinec
2:5
(0:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 33. Fryšara (Procházka), 46. Karafiát (Procházka) – 7. Doudera (Haman, Jašek), 22. Lacka (Bartko, Adámek), 35. Adámek (Jašek, Lacka), 60. Lacka (Bartko, Adámek), 60. Doudera (Haman, Jašek). Rozhodčí: Čech – Kotlík, Polák. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 190. Střely na branku: 29:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

Šimonů – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Kenša, Václavek, Mikulec, Gago, Karafiát, Kočica, Strmiska, Stiksa, Horváth.

Loubal – Hrachovský, Janiczek, Bartko, Doudera, Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Plitko, Jašek, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladoník, Lacka, Roman, Kalus.

Diváci viděli první gól už v 7. minutě hry a k jejich smůle to byl hostující Třinec, kdo se ujal vedení. Lukáš Doudera tečoval před brankou Hamanovu střelu od mantinelu a Šimonů už nestihl zareagovat. O minutu a půl později mohli Oceláři vedení navýšit, když se před brankou zjevil Plitko. Zlínskému obránci puk zpoza brány utekl, útočník Třince byl chvíli před Šimonů, ale nedokázal puk do branky dostat. Berani pořádně zahrozili až na konci třetiny. Gago přešel přes obránce, předal puk na druhou stranu, kde se ke střele dostal Karafiát, ale kotouč mu na hokejku nesedl a jeho pokus tak zamířil mimo.

Do druhé části se tak šlo za stavu 1:0 pro Třinec. Tento stav ale dlouho nevydržel, Oceláři se prosadili hned ze začátku třetiny. Jakub Lacka prošel přes zlínské obránce, natlačil se před branku a tam kličkou na vzdálenější tyč poslal kotouč do sítě. Zlínu se podařilo ve 33. minutě snížit. Procházka nahodil kotouč od modré, k teči se dostal Štěpán Fryšara a puk ze vzduchu sklepl do sítě. Sudí nejprve branku neuznal pro vysokou hůl, ale po krátké poradě se svými kolegy svůj verdikt opravil a Zlínu branku posvětil.

Za dvě minuty si ale vzali hosté dvou brankové vedení zpět. Bylo to při přesilovce, kdy Jašek předložil puk na modrou, tam se k ráně odhodlal Marian Adámek a jeho pokus propadl až do sítě. Šimonů přes clonící hráče zřejmě moc neviděl. Oceláři tak po dvou třetinách vedli 3:1. Ševci do poslední dvacetiminutovky nastoupili s odhodláním vyrovnat a ve 46. minutě se jim povedlo snížit. Jiří Karafiát nahodil puk od modré, ten proletěl přes všechny hráče a zapadl až za překvapeného Loubala.

Zlín pak dal všechno do útoku a Třinci se otevírali možnosti pro rychlé protiútoky. Jeden takový slavil v 59. minutě úspěch. Bartko vyslal do úniku Jakuba Lacka, který se objevil za domácí obranou, namířil si to sám na Šimonů a krásnou střelou do šibenice pojistil postup Ocelářů do semifinále. Patnáct vteřin před sirénou se pak ránou z vrcholu kruhu prosadil ještě Lukáš Doudera a bylo hotovo. Třinec mohl slavit výhru v zápase i celé sérii, kterou ovládl v poměru 4:2 na zápasy.

Ohlasy trenérů

Leon Wesley (PSG Zlín): Opět jsme odehráli velice těžké utkání, kde jsme museli vyhrát. Bylo to pro nás těžké, ale věřili jsme si. Soupeř byl těžký, ale přesto jsme měli šanci, že při troše štěstí nějakou branku dáme. Musíme smeknout před našimi kluky, že v každém ze zápasů bojovali s tak těžkým soupeřem. Děkujeme jim za celou sezonu, i když to nevyšlo.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Vstoupili jsme do utkání dobře a vedli 1:0. První třetina ale byla z naší strany možná druhá nejhorší v celé sérii. Zlín nás tam přehrával a tak jsme si k tomu v kabině řekli pár slov. Druhá třetina už byla k našemu obrazu a ve třetí dvacetiminutovce jsme se snažili výsledek 3:1 udržet. A asi až moc pasivně. Dostali jsme z přesilovky na 3:2, ale poté jsme to odehráli velmi zkušeně a rozhodl to gól na 4:2. Klukům můžu jenom poděkovat. Byla to strašně, strašně těžká série. Zlín byl asi nejtěžší soupeř, kterého jsme mohli dostat z těch týmů, co přicházely v úvahu.

Fotogalerie